A gyökerekre emlékeztetnek a fák

2022.08.28. 10:20

Kialakítják a gyermekek ligetét Alsómocsoládon

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Bencsik Ádám

Gyermekek ligetét terveznek kialakítani Alsómocsoládon. A 18. életévét be nem töltött alsómocsoládi és erős kötődéssel rendelkező, lélekben alsómocsoládi gyermekekkel és családjaival közös akció keretein belül szeretné az önkormányzat életre hívni a Gyermekek ligetét a faluház alatti füvesített területen.

A családok a facsemetével, az ültetési munkálatokkal és a gondozással, az önkormányzat pedig a terület biztosításán és kialakításán túl, a gyermekek táblájának elkészíttetésével járulna hozzá a liget kialakításához, így téve valóban élővé és közössé a kezdeményezést.

Az ültetésben való aktivitással a gyermekek és fiatalok átérezhetik a közösség szeretetét,  így mindig tudni fogják, hogy ez az a hely, ahol a gyökereik vannak, ez az a hely, amely mindig visszavárja őket.

A fiúgyermekek részére feketefenyőt, berkenyét, vérbükköt, aranyfát és vörösjuhart, a lányoknak pedig japánjuhart, szomorú nyírt, magnóliát és amerikai tulipánfát javasol az önkormányzat. A facsemetéket október 22-én fogják közösen elültetni a családok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!