A tehetség kincs!

2022.11.06. 11:18

Nyilas Misi Ösztöndíjprogram: idén is támogatják a fiatal tehetségeket

Már lehet jelentkezni az idei Nyilas Misi Ösztöndíjprogramra: „A tehetség kincs!” jelmondattal hirdette meg idén is a Magyar Református Szeretetszolgálat a lehetőséget.

W. K.

Forrás: jobbadni.hu

Cél a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatása. – Az ösztöndíjprogram idén új elemmel bővül, és a pénzügyi támogatás mellett már szakmai mentorálás is segíti a nyerteseket – áll a szeretetszolgálat felhívásában. 

A Nyilas Misi Ösztöndíjprogram keretében a Magyar Református Szeretetszolgálat miden évben ötven fiatal tehetséget támogat – a cél, hogy az érintetteknek legyen lehetőségük tehetségük kibontakoztatására, a szociálisan hátrányos helyzetük ellenére. A pályázatra olyan magyar és határon túli, magyar nyelvű oktatásban részt vevő 5–12. évfolyamos diák jelentkezhet, aki valamely művészeti ágban, sportban, természettudományban, bölcsészettudományban kiemelkedőt nyújt. A program elindulása óta már 517 fiatal részesült a százezer forintos ösztöndíjban. 

A különböző foglalkozások költségei, az eszközök megvásárlása, valamint a versenyek nevezési díjai jelentős költséget jelentenek egy fiatal tehetség családjának – ezek finanszírozásában nyújt segítséget a segélyszervezet támogatása. 

A legtöbb pályázó a zeneművészet, a sport, valamint a fizika-matematika területéről jelentkezik a tapasztalat szerint, míg legkevesebben informatika kategóriában adnak be pályázatot. Várják a jelentkezőket a táncművészet, a képzőművészet, illetve a magyar nyelv és irodalom területéről is. 

– Az idei Nyilas Misi Ösztöndíjprogramra október 31-ig lehet jelentkezni a www.jobbadni.hu oldalon

 – áll a felhívásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!