Ideális sétahelyszín a botanikus kert

2022.11.11. 10:04

Pécs egyik legszebb látványossága várja a kikapcsolódni vágyókat

Ha az idő kellemes, süt a nap, akkor azért, ha kicsit szemerkél az eső vagy köd van, akkor meg pont azért érdemes ellátogatni a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjébe.

bama.hu

Fotó: AS

 Már a reggeli órákban, pontosabban 9 órától kezdve bevehetjük magunkat a város egyik legszebb látványosságának számító kertet.

Minden évszakban más arcát mutatja ez a terület, mindig tud újat mutatni, hiszen közel 8000 növény- és 66 állatfaj fedezhető fel a kertben. Hogy épp mibe futunk bele az, az adott szezontól is függ. De, aki egyszerűen csak élvezni akarja a természetet, az őt körülvevő világot, vagy csak pihenni szeretne, vagy egy kis megnyugvást keres a rohanó életében, akkor a botanikus kert ezekre is tökéletesen alkalmas.

A kert megközelítése könnyű. Ha nagyon messze lakunk, akkor buszjárattal és autóval is érkezhetünk, de ha az Ifjúság útja, a Pacsirta utca közelében lakunk vagy nem messze szálltunk meg, akkor csak egy röpke sétát kell tennünk, hogy megérkezzünk a nyugalom szigetére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!