Magyar Falu Program

2022.11.19. 16:35

Több falusi iskola is megújult idén Baranyában

Több baranyai falu, illetve kisváros iskolája újult meg idén a Mohácsi Tankerületi Központ Magyar Falu Programban nyert támogatásának köszönhetően. Van, ahol még zajlanak a munkálatok, ám valószínűleg tavaszra ott is elkészülnek a kivitelezéssel a szakemberek.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Magyar Falu Program keretében nyert 176,5 millió forint támogatásból összesen hat helyszínen valósulnak meg infrastrukturális fejlesztések 2023. első negyedév végéig a Mohácsi Tankerületi Központ intézményeiben.

A fenntartótól kapott tájékoztató szerint Vokányban a tornaszoba sportpadlóborítást kapott, emellett 8 nyílászáró cseréje valósul meg, és fedett, féltető kerül a mosdók bejáratához. Magyarbólyban nyílászárócsere, a lapostető vízszigetelése, a csapadékvíz elvezetése és a szikkasztó megépítése van folyamatban, valamint fedett féltetőt kaptak a mosdók bejáratai. A drávaszabolcsi iskolában a tanári szoba és irodahelyiségek újultak meg. Álmennyezet kialakítása, valamint villamossági és festési munkálatok folytak. 

Kémesen a tornaszoba parkettája új lakkozást kapott, és kicserélték a nyílászáróit. A szederkényi iskolának a tetőszerkezete és az udvara újulhatott meg. A véméndi iskola szigetelési és térburkolási munkálatai jelenleg is zajlanak.

Villányban az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program forrása biztosította az általános iskola fejlesztését a tankerület számára. A projekt keretében egy új tornateremmel bővült az iskolaépület, és kialakítottak egy tornaszobát is. Emellett egy természettudományos szaktantermet is létrehoztak. A beruházás 476,6 millió forint támogatási összegből valósult meg, a fejlesztéssel pedig összesen 800 tanuló tanulási környezetét javították.

Okostantermeket alakítanak ki

Folyamatban van a Mohácsi Tankerületi Központ 17 intézményében az okostantermek kialakítása, illetve fejlesztése is. A projekt célja, hogy a jövő generációja számára a legmodernebb infokommunikációs eszközök és módszertanok felhasználásával korszerű berendezésekkel felszerelt tantermek segítsék a tanulók esélyegyenlőségét annak érdekében, hogy a jövőben szükséges kompetenciákat már az alapfokú oktatásban megszerezzék. A fejlesztés az okostanterem teljes körű felújítását, bútorcseréjét, korszerű digitális eszközökkel történő felszerelését és egyéb, a digitális pedagógiához kapcsolódó taneszközök beszerzését foglalja magában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!