Cípősdoboz Akció

2022.12.16. 15:49

A fenyőfák ünnepi illata is segítette a jótékonykodást a pécsi vásárcsarnokban (galéria)

Több mint félszáz becsomagolt ajándékot juttatnak el rászoruló családok gyermekei részére, melyeket a pécsi vásárcsarnokban adtak le a vásárlók és helyi termelők.

Zs. J.

a20221126_fenyõkínálat, karácsonyfavásár, karácsonyi dízsek és cipõsdoboz ajándékgyûjtés a vásárcsarnokban_Pécs_LL_DN

Fotó: Laufer László

Idén tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, amelyhez a pécsi vásárcsarnok is csatlakozott.

– Több mint félszázan hozták el az otthon összeállított, becsomagolt ajándékokat, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló családokhoz juttatja el – mondta lapunknak péntek délelőtt a vásárcsarnok Orbán Krisztina, a vásárcsarnok vezetője, aki épp befejezte a mondatot, mikor egy nő egy kis ajándékcsomagot tett le a csarnok főbejárata mellett elhelyezett karácsonyfa alá. A becsomagolt dobozon szép betűkkel volt ráírva: 4-6 éves kislány részére.

– Minden évben egy kis csomagot készítek, hogy így szerezzek egy kis örömöt a rászoruló gyerekeknek. Mivel a kis postánkat bezárták, így örömmel láttam, hogy a csarnokban van rá lehetőség, hogy leadjam az ajándékomat. Csak gratulálni tudok az ötlethez, hogy itt is átvevő pontot alakítottak ki – mondta lapunknak Tóthné Pfaff Éva. Mint később megtudtuk a vásárcsarnok vezetőjétől, szeretnének jövőre is csatlakozni a Cipősdoboz akcióhoz.

Kifele menet a csarnokból a fenyőfaárusoknál álltunk meg. Idén Sopronból, Zala, Somogy megyéből is érkeztek árusok. A kínálat bőséges, láttunk lucfenyőt, nordmann- és ezüstfenyőt, melyeknek árai mérettől, minőségtől függően változnak, voltak olyan kisfenyők melynek darabját 3500-4000 forintért kínálták.

– Egy kisebb karácsonyfát keresek, mivel évekig a munkánk miatt nem karácsonyozhattunk otthon. Ez a karácsony más lesz, otthon leszünk, így úgy döntöttünk, karácsonyfa illata még hangulatosabb teszi ezt a gyönyörű ünnepet – mosolyogva mesélte egy bakonyai fiatalember, aki mentősként dolgozik, míg párja nővérke egy baranyai kórházban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!