Többórás napsütés

2022.12.18. 08:30

A lehűlés után érkezik az enyhülés

Egy rövid időre hideg levegő lepi el a Kárpát-medencét, de a folytatásban egyre enyhébb léghullámok érkeznek dél felől.

Zs. J.

Fotó: Flystock

Vasárnap többnyire derült vagy kissé felhős időre van kilátás. Estétől kezd el erősen megnövekedni a felhőzet nyugat felől. Csapadék nem várható, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap
Többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti és déli tájakon lesznek rétegfelhős tájak is. Nem lesz csapadék. A délkeleti szél gyenge marad. -5 és +2 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Hétfő
A Dunántúlon réteg-, keleten fátyolfelhők zavarják a napsütést, de ebből komoly csapadék nem alakul ki, esetleg elvétve lehet szitálás. Reggel -5, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)
Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!