Bama.hu podcast

2022.12.29. 20:03

A Nevetnikék Alapítvány tapasztalatait és új céljait vitattuk meg

Kőműves Glória és Kapitányné Légrádi Éva voltak legfrissebb podcastunk vendégei a Nevetnikék Alapítványtól.

M. R.

Beköltözhetett a Nevetnikék Alapítvány a Bajnok utcai új központjába. Fotó: Löffler Péter LÖP Dunántúli Napló DN Képen: Kapitányné Légrádi Éva marketing menedzser, családpasztorációs munkatárs;

Fotó: Löffler Péter

A szerkesztőségben kialakított stúdiónkat fiatalos lendülettel és jókedvvel megtöltő dinamikus duó nagy lelkesedéssel számolt be eddigi sikereikről, küzdelmeikről és a további céljaikról. Néhány megható visszaemlékezést is megosztottak velünk, amelyek rávilágítanak, mennyi szeretetet kapnak a cseppet sem könnyű tevékenységükre válaszképp. Szoros lelki kötődés alakul ki azokkal a kórházban kezelt gyermekekkel, akiket rendszeresen látogatnak, s akik egy-egy találkozás után már nagyon várják vissza a Nevetnikék önkénteseit.

Beszámoltak a tevékenységükről, a játékkészítések, falfestések és a kórházi látogatások tapasztalatairól, illetve kitértek az önkénteseikre irányuló figyelemre is.

– Nagyon fontos, hogy az önkéntesek ne égjenek ki, ők is feltöltődhessenek lelkileg – mondta Kapitányné Légrádi Éva. Ezért számukra rendszeres mentálhigiénés beszélgetést, illetve gyászfeldolgozó csoportot is tartanak, hogy a nehéz tapasztalatokat is meg tudják osztani.

Elmesélték, hogy emlékeznek vissza az adománygyűjtő kampányukra, amely az egész országot megmozgatta, s arra is kitértek, hogy állnak a befolyt összegből megvásárolt házukkal, milyen további felújításokat tervezek még, illetve, a beköltözés utáni tapasztalataikat is megosztották velünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!