Önzetlenül segítenek a bajban

2022.12.19. 18:30

Felszerelésekkel támogatja az önkéntes tűzoltók munkáját a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem minden évben támogatja az önkéntes tűzoltó egyesületeket és a mentőszervezeteket. Idén a baranyai szervezetek a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon vehették át hétfő délután a számukra megítélt eszközöket, felszerelésekkel, illetve pénzre is lehetett pályázni. 

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

– Idén összesen 18 baranyai önkéntes egyesületet kapott támogatást, amely körülbelül 17 millió forintos hozzájárulást jelent –  említette meg lapunknak Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, aki a most kapott felszerelésekkel kapcsolatban megemlítette, hogy ezen eszközöket a műszaki mentéshez, tűzesetek kapcsán használhatják az önkéntesek. 

 

A katasztrófavédelemnek nagy segítséget jelentenek az önkéntes tűzoltó egyesületek, mentőszervezetek, amit a hétfői ünnepélyes átadón többször is megemlítettek, hiszen számos baranyai káreseménynél segítettek az elmúlt években, így például a tavalyi sellyei jégverésnél, vagy idén nyáron a nagy patacsi tűzesetnél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!