Megoldódik a fűtés

2022.12.15. 20:08

Miskolcról érkezett a barna szén a vajszlói iskolába

A kormány által indított barnakőszén program által nyújtott fűtési támogatásban részesült a Vajszlói Kodolányi János Általános Iskola is.

M. R.

Ez alapján az intézmény megkapja azt a hazai barnaszenet, amellyel e télre már biztosított, hogy az iskola tanulói és pedagógusai megfelelően fűtött termekben tölthetik hétköznapjaik nagy részét.

A barnakőszén programról Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tartott sajtótájékoztatót Vajszlón december 15-én délután.

Az eseményen részt vett Bognár László, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatója is, meghívást kapott továbbá az intézmény vezetősége, a község polgármestere és a térség országgyűlési képviselője.

 

A térségben négy iskolába összesen 86 tonna barnakőszenet juttattak el a program során, ezt a miskolci Ormosszén Zrt. biztosította. Van, ahol egyedül e nyersanyag felhasználásával melegítik a belső tereket, de van olyan intézmény is, ahol kiegészítő fűtési módként működnek a széntüzelésű kazánok, Vajszlón a gázfűtéshez társul ez a megoldás.

Barnakőszén program keretében megvalósult támogatásban részesülnek továbbá a térségben Mindszentgodisa, Nagydobsza és Felsőszentmárton iskolái is.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!