Népszokás

2022.12.12. 11:14

Pásztorok érkeznek az orfűi malmokhoz

Illusztráció

Közkedvelt népszokást jelenítenek meg a az orfűi malmoknál. Pásztorjátékkal készülnek ugyanis jövő szombaton, december 17-én, délután 14 órától. A betlehemes játék a kis Jézus születését hirdeti, mindemellett énekek, zene és bábozás gazdagítja. 

– Előadói már egy évtizedes tapasztalattal viszik a a darabot, évről évre leporolják, felöltik a pásztorgúnyát, karácsony előtt jó hírt és köszöntést visznek sok otthonba. Aki eljön december 17-én a malomudvarba, részesül belőle! – ígérik a szervezők.

Az orfűi önkormányzat kezdeményezéséhez csatlakozva 16 órakor fénybe borul a vízimalom ablaka, mint a falu közös kalendáriumának egyik dísze.

Napközben az Orfűi Kézműves Egyesület mesterei várják a kicsiket és nagyokat, az érdeklődők megtekinthetik és kipróbálhatják a lélekmadárfaragást, a bőrékszer-készítést, vagy éppen a kerámiafestést, de vásárolhatnak is karácsonyi ajándékot a portékák közül.


 

 

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!