Miért üresek a polcok?

2023.01.15. 17:16

Gyorsan elfogy, ami akciós - észrevételezte olvasónk

Az áremelkedésekkel kapcsolatos tapasztalataikról számolt be több olvasónk is az utóbbi napokban.

Fotó: Lang Róbert

Egyikük a következőt írta: - December 31-én voltam egy multiban vásárolni ezt-azt. Vettem olyan margarin-féle terméket, amelynek a múlt évben 509 Ft volt az egységára. A minap szintén abban az üzletben vásároltam és a szóban forgó termék új ára 689 Ft. Ez ugye több mint 30 százalékos áremelkedés. Tenniük kellene valakiknek valamit. Ebből hogy lesz egyszámjegyű az év végi infláció?

Más az akciók fontosságára és népszerűségére hívja fel a figyelmet az áremelkedések kapcsán: - Az áremelkedések hatására úgy változtattam a vásárlási szokásaimon, hogy mindig azt veszem meg, ami éppen akciós. Korábban úgy mentem bevásárolni, hogy tudtam, milyen hozzávalókra van szükségem a család ebédjéhez, vacsorájához, most pedig azt esszük, ami akciós. És ahogy látom, mások is ezt a gyakorlatot alkalmazzák, mert a csökkentett árú termékek bizony gyorsan elfogynak, sokszor üres polc fogad. Ilyenkor mindig más akciós termék után kezdek kutatni - írta egy másik előfizetőnk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!