Ne hagyjuk, hogy megfázzanak!

2023.01.10. 10:44

Ismerjük meg a szobanövények téli életét

Az új évben is megrendezik a Kertészeti beszélgetés foglalkozást a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házban. Az első alkalomra január 10-án, délután 5 órakor kerül sor.

Cz. E.

Fotó: Németh András Péter

A szobanövények ékkövekként jeleskednek élettereinkben, amelyek lakásunk tiszta levegőjének kulcsai is. A koronavírus-járványi bezártság miatt elég hosszú időre a természet is távol került tőlünk, és ez a jelenség eredményezte azt, hogy a szobanövények iránti érdeklődés megugrott abban az időszakban. Trópusi, egzotikus vagy klasszikus szobanövények kerültek nagy gyakorisággal a bevásárlókocsikba, hogy általuk a belső terekbe költöztethessük a környezetet. Így biztos, hogy számos növényt felhalmozott jó pár ember, de gondozásukkal kapcsolatban kissé hadilábon állnak, ezért néha nem árt segítséget kérni egy profitól. 

Erre lesz lehetőség január 10-én a PKK-ban, ahol Buzás László nyugdíjas kertészmérnök tart előadást a szobanövények téli ápolásáról, valamint a mérgező szobanövényekről. Ezt követően pedig tanácsokat is kérhetünk a szakértőtől, aki készségesen segít mindenkinek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!