Lehetőség

2023.01.07. 11:46

Lakhatási támogatást igényelhetnek az életkezdők

Lakhatási támogatást kínál a szentlőrinci önkormányzat a „Hazavárunk – Esély Otthon fiatalok számára Szentlőrincen” projekt által, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

M. R.

Képünk illusztráció.

Fotó: AS

A projekt átfogó célja, hogy a város képes legyen olyan életpályamodellt és egzisztenciateremtési lehetőségeket nyújtani, amelyek az innen elszármazott, továbbá az itt letelepülni szándékozó 18 és 33 év közötti fiatalok számára vonzó lehet és segítsen az itteni életkezdésben, családalapításban.
Az átfogó cél eléréséhez e pályázati program keretében a képzettebb, alkalmazkodóképesebb rétegek helyben maradása, illetve Szentlőrincen történő letelepedése érdekében bérlakás lakhatási pályázat biztosít lehetőséget a projekt keretében felújított és teljes körűen berendezett önkormányzati bérlakásokba költözésre.

A pályázat keretén belül jelenleg két szabad bérlakás áll rendelkezésre. Az itteni térítésmentes lakhatásra pályázatot lehet benyújtani, legfeljebb 12 hónap időtartamra. A beköltöző fiatalok ez időre a bérleti díj megfizetése alól mentesülnek, s csak a lakás rezsiköltségét kell önállóan rendezniük.
A lakhatási pályázat benyújtására 2023. 01. 20-ig van lehetőség. Az aláírásokkal ellátott dokumentumokat egy eredeti és egy másolati papíralapú példányban szükséges benyújtani, egy darab zárt csomagolásban postai ajánlott küldeményként Szentlőrinc Város Önkormányzatának címezve (Szentlőrinc Város Önkormányzat, 7940 Szentlőrinc, Templom tér 8., Tóth-Lauts Brigitta projektmenedzser részére). A borítékon kérik feltüntetni az „Önkormányzati bérlakás lakhatási pályázat fiataloknak” projekt elnevezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!