Zölden csalogat majd

2023.01.18. 20:12

Pihenőparkot alakítanak ki Borjádon a helyiek örömére

Zs.K.

A kép illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Negyven millió forint támogatást nyert a borjádi önkormányzat tavaly a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében zöld területeinek fejlesztésére, illetve egy pihenőpark létrehozására. Mint Schäffer Tibor, a község polgármestere elmondta, a projekt a település több pontját érinti, és jól illeszkedik a korábban, önerőből megkezdett fásítási programjukhoz. A beruházás megvalósítását el is kezdték, több pihenőpad kihelyezése, WiFi pontok telepítése már megtörtént, a munkálatok pedig tavasszal – ahogy az időjárás engedi – folytatódnak.

A település központjában lévő ligetes parkot úgy alakítják át, hogy az kellemes időtöltést biztosítson akár a fiatalok, akár az idősek számára a szabadban.

Egy növényekkel beültetett kavicsos patakmedret hoznak létre, a belső területen pedig pihenőpadokkal, acél támaszkodókkal felépített parkot alakítanak ki egy napelemes okospaddal, valamint fákkal, újragyepesített területtel, és virágágyásokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!