Gyorsabb elhelyezkedés

2023.01.09. 14:46

Rövidebb idő alatt végezhetik el a hallgatók a mesterképzéseket

Már egy év alatt is elvégezhetnek több népszerű gazdasági mesterszakot a felsőoktatási intézményekben a hallgatók, köztük a Pécsi Tudományegyetemen.

CZ. E.

A statisztikák azt mutatják, hogy el lehet helyezkedni már egy alapdiplomával is könnyen, viszont egy mesterfokkal még gyorsabban, akár két-három hét alatt találhatnak a végzett hallgatók állást.

A PTE Közgazdaságtudományi Karának dékánja, Takács András nyilatkozatában elmondta, hogy egyre többen szeretnének MSc-diplomát (mesterképzés). De a hallgatók egy része számára sok a kétéves képzési idő, ahogy a munkaadóknak is. A legtöbben önköltséges formában végzik el az alapszakot. Pont emiatt nagy rajtuk a nyomás, hogy minél hamarabb elhelyezkedjenek és jövedelmet szerezzenek. A munkaadók pedig nem szívesen engedik el az alapképzés után felvett, jól teljesítő munkaerőt további két év tanulásra.

Még 2022-ben két felsőoktatási intézmény, a PTE és a Budapesti Corvinus Egyetem jelentette be, hogy olyan rendszert dolgoztak ki, amely lehetővé teszi, hogy a képzési időt egy évre rövidíthessék le. A PTE KTK-án a marketing, a pénzügy, valamint a vezetés és szervezés szakot lehet rövidebb idő alatt elvégezni. Az utolsóként említett képzés egyébként a magyar felsőoktatás második legtöbb jelentkezőt vonzó mesterszakja. 
A PTE februártól úgy alakítja ki az említett képzések órarendjét, hogy a különböző évfolyamok órái ne ütközzenek egymással. Így, aki gyorsított módban szeretné elvégezni a szakot, az első- és a második év óráira is betud majd járni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!