A hulladékudvarban is le lehet adni

2023.01.04. 15:04

Vége az ünnepeknek, indul a karácsonyfák begyűjtése

Január kilencedikétől a Dél-Kom Nonprofit Kft. megkezdi a feleslegessé vált fenyőfák begyűjtését.

Zs. J.

Fotó: Huszar Mark

Mint a cég a közösségi oldalán írta: a gyűjtés január 31-ig, az egyes településekhez, utcákhoz tartozó kommunális hulladék szállítási napokon – kapacitástól függően – történik.  Január-februárban a fenyőfák leadására a Dél-Kom Nonprofit Kft. hulladékudvaraiban is lehetőség van.

A cég felhívja a lakosok figyelmét, hogy a fákat díszektől, szaloncukorpapírtól, karácsonyfatalptól mentesen kell kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé,  illetve arra kérik a lakosokat, hogy a másfél méteresnél nagyobb fenyőfákat a kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállítást.

– Azok a pécsiek, akik földlabdás fenyőfát vásároltak karácsonyra, de kiültetni még sincs módjuk, kérik, ajánlják fel Pécs város közterületeinek díszítésére – említi meg a Dél-Kom Nonprofit Kft.  közleményében. A cég hozátette, hogy január végéig várják a földlabdás fenyőfa felajánlásokat a BIOKOM Nonprofit Kft. központi épületében, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt. Az ily módon összegyűjtött fák a városi Csemetekertbe (Tüskésréti út) kerülnek tavaszig, utána pedig Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!