Postabontás

2022.12.28. 19:16

Olvasónk szomorú: csalódást okozott a fenyőfa

Nem sok helyen, de már látni egy-egy kidobott fenyőfát kertvárosban.

bama.hu

Fotó: Huszar Mark

Jóllehet „hivatalosan” Vízkereszt a fa lebontásának a napja, de sokan vannak, akik ezt nem várják meg. Vagy azért, mert nem akarják megvárni, vagy azért, mert hiába is szeretnék, nem tudják megtenni. Egy rokonom például utóbbiak közé tartozik – arra panaszkodott, hogy a fenyőfa, amit vásárolt, és ami az árus állítása szerint frissen vágott volt, már december 24-én erősen hullatta a leveleit. Elmondása szerint már a fa díszítése közben is nagyon óvatosnak kellett lenni, hogy a lehető legkevesebb tűlevél potyogjon le róla. Biztosra vehető, hogy hetekkel ezelőtt vágták ki a fát. Az ára megközelítette a 15 ezer forintot. Még nem dobta ki, de biztos, hogy pár nap múlva meg kell tennie, annyira kopaszodik a növény. 

Talán jó lenne kitalálni valamilyen megoldást arra, hogy a fenyőárusok ne tudják így átverni a vevőket. Hiszen, gondolom, hogy nem az én rokonom az egyetlen, aki pórul járt. Köztudott, hogy a tűzifa esetében nagyon szigorúak a szállításra, értékesítésre vonatkozó szabályok. Ennek mintájára biztos, hogy a karácsonyfának szánt fenyők esetében is ki lehetne találni valamilyen ellenőrzési folyamatot. Mert jelenleg a vevő csak az árus szavahihetőségében bízhat. Azt, hogy az adott fenyőt mikor vágták ki, semmi nem igazolja. Jó lenne, ha ebben lenne változás, hogy senkit ne érjen csalódás karácsonykor. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!