Pályázat

2023.02.03. 18:44

Bölcsőde építésére nyert támogatást az önkormányzat

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: © Szendi Péter

Sikerrel pályázott a villányi önkormányzat a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (RFF) „Bölcsődei nevelés fejlesztése” című felhívásra, melynek köszönhetően 420 millió forint támogatást nyertek bölcsődeépítésre. Ebből az összegből a Rákóczi Ferenc utcában lévő régi óvoda romos épületének helyére egy két csoportszobás, 28 férőhelyes új bölcsődét építenek.

Mayer István, Villány polgármestere elmondta, idén a beruházás előkészítése, illetve közbeszerzési eljárás lefolytatása történik meg, és a terveik szerint a jövő év elején kezdődhet meg az építkezés, reményeik szerint tehát 2024. őszén, vagy 2025. első felében megnyithat az intézmény.

Az RFF keretében bölcsődefejlesztésre még Szentlőrinc és Hosszúhetény önkormányzata, valamint a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás nyújtott be pályázatot. Utóbbi keretében a szalántai Mesevár Családi bölcsődét egy 5 férőhelyes csoportszobával szeretnék bővíteni, a pécsi Aradi Vértanúk útja 14. szám alatti üres óvodaépületet pedig felújítják, és három nyolc férőhelyes új csoportszobát alakítanak ki benne mosdóhelyiségekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!