Várják a vajszlóiak

2023.02.03. 19:28

Még idén bölcsődét kaphat a nagyközség

Az óvoda és az iskola mellett bölcsőde is működni fog az ormánsági településen. A projekt keretében egy meglévő önkormányzati tulajdonban lévő épület átalakításával jöhet létre a tizennégy gyermek ellátására alkalmas intézmény a Széchenyi utcában. Hamarosan kezdődik a konkrét tervezés, a remények szerint ebben az évben szeretnék befejezni a munkálatokat is.

M. R.

A kép illusztráció

Fotó: Nagy Balázs

A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kerül sor, 150 millió forintos költségvetésből valósulhat meg az építkezés .A költségvetés magában foglalja a szükséges eszközök, felszerelések, játékok beszerzését is.

A hírt Nagy Csaba országgyűlési képviselő is közzétette közösségi oldalán, hangsúlyozva, ennek köszönhetően javulnak a bölcsődei nevelés-gondozás szakmai és tárgyi feltételei Vajszlón.

A település polgármestere, Horváth István lapunknak elmondta, korábban egyáltalán nem működött bölcsődei ellátás a faluban. A településen több kisgyermek is született az elmúlt időszakban, illetve gyakran érdeklődtek az ott élők a lehetőséget illetően, eddig azonban nem volt anyagi fedezet a megvalósításra. Mindenesetre úgy tűnik, a helyi igény már évek óta megvolt a fejlesztésre, sőt, az sem utolsó szempont, hogy az új intézmény munkahelyeket is teremt majd a településen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!