Ötven üzletben jártak

2023.02.16. 13:58

Példamutatóan állították ki a nyugtákat a virágosok

A NAV baranyai igazgatósága – az adótraffipaxos, előzetes tájékoztatással– mindent megtett azért, hogy az adózók felkészülten várhassák – a szerelmeseken kívül - az ellenőröket is.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Für Henrik

- A revizorok Valentin-nap alkalmával ötven virágboltban, illetve közterületi árusnál ellenőriztek, és örömmel tapasztalták, hogy a kereskedők és őstermelők példásan tettek eleget mind a nyugtaadási, mind a foglalkoztatottakkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségeiknek - közölte Barlai Krisztina, a NAV baranyai szóvivője.

A próbavásárlások során mindössze egy virágboltos nem állított ki bizonylatot, egy másikat pedig a pénztárgép-kezelésnél vétett hiba miatt figyelmeztettek a hivatal munkatársai.

Az ellenőrök egyes esetekben a vágott virágok eredetét is ellenőrizték, de a rutinos kereskedők már az üzletben be tudták mutatni a beszerzésről szóló számláikat.

A szóvivő kiemelte, remélhetőleg a pozitív tapasztalatok az igazgatóság további akcióiban, a mohácsi Busójáráson, majd az anyák napi ellenőrzéssorozatban is gyarapodnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!