Bírságot szabhatnak ki

2023.02.09. 19:34

Pogányban is szigorúan betartatják az állatvédelmi előírásokat

Zs. K.

Illusztráció

Fotó: oksart1

Az elmúlt időszakban több település önkormányzata hívta fel a lakosság figyelmét a felelős állattartásra. Mivel 2021. január 1-től szigorodtak az állatvédelmi előírások, településvezetők is szigorúan veszik a szabályok betartatását. 

A pogányi önkormányzat arról tájékoztatta a lakosokat, hogy azon állattartó részére, aki tevékenységével, vagy mulasztásával az állatvédelmi előírásokat megsérti, azok részére a jegyző állatvédelmi bírságot fog kiszabni. Ennek alapösszege 75 ezer forint, ám ez az összeg a jogszabálysértés súlyosságától függően hatványozódik. 

Ha az állattartó az állatvédelmi előírások szándékos vagy ismételt megsértésével állatának maradandó egészségkárosodását vagy elpusztulását okozza, újbóli állatvédelmi bírság kiszabása mellett az állat kedvtelésből való tartásától a jogsértés súlyától függően 2–8 évre eltiltom. Állatvédelmi bírság kiszabásával egyidejűleg az állattartót a hiányosságok kijavítására, pótlására fogom kötelezni, továbbá indokolt esetben az állatok gondozásával, a velük való helyes bánásmóddal kapcsolatos állatvédelmi oktatáson való részvételre kötelezem, melynek költségeit az állattartó köteles viselni.

 – áll a jegyző tájékoztatójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!