Idén is osztanak babacsomagokat

2023.03.01. 11:24

A mágocsi önkormányzat fontosnak tartja a családok támogatását

Zs. K.

Az elmúlt évben 900 ezer forint értékben összesen 18 ajándékcsomagot adott át a mágocsi önkormányzat a védőnői szolgálat segítségével a városban élő családoknak. A városvezetés a tavalyi évtől támogatja újszülött csomaggal azokat a családokat, ahová baba érkezik. Ezt a programot idén is folytatni kívánják, ennek keretében 2023-ban is nélkülözhetetlen dolgokat tartalmazó babamamacsomagot adnak a gyermek születésekor. A csomagok értéke ráadásul idén 60 ezer forint értékűre emelkedett.

Bogyayné Gál Tünde, Mágocs polgármestere az elmúlt héten egy decemberben született babának, és három, ez év január, illetve februárban született újszülött családjának adta át kezdőcsomagot a védőnőkkel. Mint mondta, emellett idén is terveznek faültetést a 2022-ben született gyermekek tiszteletére. Örömmel számolt be róla, hogy a város lakossága tavalyhoz képest emelkedett, és nem csak az újszülöttek érkezésekor támogatják a családokat, hanem letelepedési támogatást is nyújtanak a Mágocson otthonra találóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!