Várják a fiatalokat

2023.03.17. 10:18

Beleshetnek az érdeklődők a madárgyűrűzés módszerébe

Madárgyűrűző bemutatót tartanak március 18-án, délelőtt 8 és 12 óra között a Sumonyi Vártanapok keretében.

Cz. E.

20230228 Debrecen Tizedik alkalommal rendezik meg az Egyetemi Madárgyűrűzést az Élettudományi Központ és a Debreceni Egyetem főépülete között kihelyezett madáretetőnél. Az eseményen dr. Juhász Lajos mutatja be az intézmény környezetében előforduló madárfajokat, illetve mesél érdekességeket a madárgyűrűzés mesterségéről. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló

Fotó: KISS ANNAMARIE

A rendezvényt idén már negyedik alkalommal rendezik meg a baranyai községben. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Ifjúsági Tagozata és a Sumonyi Madárvárta csapata hívja azon érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a madárgyűrűzés módszerét, szeretnének belesni annak folyamatába, valamint testközelből szeretnének találkozni a területen élő madárfajokkal.  

Az MME Ifjúsági Tagozatának gondolata 2020 végén kezdett megfogalmazódni az egyesület fiatalabb önkéntesei körében, látva, az önkéntes tábor kiöregedését és az aktív fiatalok alacsony számát. A tagozathoz bárki csatlakozhat, aki kíváncsi a madarak világára, a természetre, és érdekli, hogy miként vesz részt aktívan a fiatalság az egyesület munkájában.  

A Sumonyi Madárvonulás-kutató Állomás egy 1981 óta működő madárvárta a Dél-Dunántúlon, a Baranya vármegye legnagyobb kiterjedésű állóvízrendszerét alkotó, 230 hektáros összterületű sumonyi halastavak mellett. 

A Sumonyi Vártanapokon közel harminc ifis tagtárs várja az érdeklődőket.  

Erős szél, eső esetén a program elmarad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!