Útra kelnek

2023.04.09. 11:12

A Kopasz-hegyi kilátót célozzák meg a túrázók

Gyalogtúrát szervez a harkányi Tourinform iroda április 15-én.

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Németh András Péter

A résztvevőket aznap délelőtt fél tízre várják a fürdő főbejárat melletti Tourinform iroda elé (Bajcsy-Zsilinszky utca), majd az autóbusz-állomásról együtt a csarnótai elágazásig utaznak, a túra kiindulópontjához. 

A kirándulók a Kopasz-hegy 272 méteres magaslatán álló, kőből épült kilátóhoz gyalogolnak. A kilátót éppen 15 éve, 2008-ban, a Dráva I. Projekt keretében adták át. A hagyományos terméskő falazatú kilátótorony az 5 méteres magasságával minden bizonnyal Baranya legalacsonyabb kilátója, de egyben a legkülönlegesebb is. Tetejéről csodálatos körpanoráma tárul elénk: szép időben a Mecsekre, a Szársomlyóra, sőt még a horvátországi Papuk hegységre is ráláthatunk. 

Az előzetes tájékoztatás szerint a túra körülbelül 4 kilométer, könnyű besorolású. A program díja a kétszer 250 forintos buszjegy. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni április 12-ig lehet a Tourinform Harkány elérhetőségein, vagy személyesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!