Bejárják a pincesorokat is

2023.04.09. 09:07

Túra indul hétfőn a máriakéméndi Emmausz-járásra

Zs. J.

Április 10-én, húsvéthétfőn nyitott pincék várják a Máriakéméndre ellátogatókat, ahol a résztvevők a 6 kilométeres gyalogút során bejárják a település déli felén lévő erdei útvonalat, a pincesorokat, és útközben betérnek egyes pincékhez, ahol bor, üdítő, sütemény és szendvicsek is lesznek.

Mint Biki Endre Gábor a túravezető elmondta, az emmauszi pincejárás távja 6 kilométer, a szintemelkedés pedig 130 méter lesz. A környezettudatosság jegyében a borkóstoláshoz poharat hozni kell. Útközben a Röppentő Duó adja meg a hangulatot, Radnai Ágnes (hegedű), Villuth András (gitár). 17.30-tól Máriakéménden ingyenes koncert is lesz, melyen fellép Stumblin' Angels Band Rock Blues. A programra érkezők ezen is részt vehetnek.

A túrán a találkozási pont Máriakéménden a községháza autóbusz megállóban lesz 14 órakor. Pécsről a Távolsági Autóbusz Állomás 11-es kocsiállásáról 13.10-kor indul a busz, melyre több helyen, pl. Kozármisleny, Kinizsi út megállóban vagy Szederkényben is fel lehet szállni. A hazatérés Máriakéméndről a 18.52-kor induló a busszal lesz, mely Szederkényen át Pécsre 19.31-kor érkezik. A túra részvételi díjas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!