Nyáron jöhetnek a gyerekek

2023.04.02. 19:37

Átadták a város új bölcsődéjét Mohácson

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Képünk illusztráció

Fotó: © Szendi Péter

Elkészült, s a napokban ünnepélyes keretek között átadták a város új bölcsődéjét. A modern létesítmény több mint száz kisgyermeknek biztosít férőhelyet.

A kivitelezési munkálatok befejezését követően a napokban átadták a mozi mögött található új bölcsődét. Még Szekó József, Mohács néhai polgármestere irányításával adott be pályázatot új bölcsőde építésére az önkormányzat, ami sikerrel járt, így több mint nyolcszázmillió forint, vissza nem térítendő támogatás segítségével foghattak hozzá a beruházáshoz.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert az eddig használt, nyolcvannyolc férőhelyes intézmény nyolc csoportszobája kissé zsúfoltnak bizonyul, s tovább már nem volt bővíthető a létesítmény. A Deák téren, a mozi mögötti részen felépített korszerű, a jelenleginél több szolgáltatást nyújtó, tíz csoportban kisgyermekek fogadására alkalmas bölcsőde a szülők részéről gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető.

A csaknem 1500 négyzetméteres intézmény 112 gyermeknek is férőhelyet biztosíthat. Az akadálymentes bölcsőde a csoportszobák és az öltözők mellett rendelkezik játszóházzal, főzőkonyhával, fedett-nyitott terasszal, játszókerttel, kerékpár- és babakocsi tárolókkal is. Az ingatlant napelemekkel és korszerű hőszivattyús fűtéssel látták el. Az épület környezete harminc férőhelyes parkolóval, valamint a megközelítést szolgáló utakkal, járdákkal újult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!