A falu biztonsága érdekében

2023.04.24. 21:00

Átvállalja a garéi ebek oltásának árát az önkormányzat

Zs. K.

Fotó: ARVD73

Garé képviselő-testülete úgy döntött, hogy az idei évben átvállalja az eboltás 6500 forintos díját azoktól a garéi kutyatulajdonosoktól, akik elviszik kutyáikat a május 12-én, 16-17 óra közötti eboltásra az önkormányzat udvarába. 

Aki lemarad, az a pótidőpontban, május 19-én 18-19 óra között is viheti a kedvencét. Természetesen a féreghajtáshoz szükséges tablettákért sem kell fizetniük a gazdiknak. Ha viszont nincs chip a kutyában, akkor a chippelés árát meg kell fizetni.

Vig Imre polgármester elmondta, az ingyenes oltás csak a dr. Császár László által beoltott kutyákra vonatkozik, mert ő a körzetileg kijelölt állatorvos Garéban, az önkormányzat vele kötött szerződést. Aki másik állatorvossal adatja be az oltást, annak június 30-ig lesz lehetősége bemutatni az önkormányzaton a kutya oltási könyvét. Ezen időpont után amelyik kutya nem rendelkezik igazolással, annak a gazdája ellen a jegyző megteszi a szükséges jogi lépéseket. Mindezt a falu lakosságának biztonsága érdekében teszik, bízva a lakosság megértésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!