Bama.hu videó

2023.04.23. 17:28

Több mint ezer kutya érkezett a szentlőrinci kétnapos kiállításra (galéria+videó)

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A pécsi Expó Center megnyitása óta az építmény egyik nagy eseménye volt a Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesületének kiállítása, ám a rendezvény annyira kinőtte magát - illetve mint megtudtuk, a bérleti díjak emelkedése is közrejátszott- hogy a kutyakiállítás először Szigetvárra, majd Szentlőrincre költözött.

– Tavaly nemzetközi, idén nemzeti, majd jövőre újra nemzetközi kiállítás lesz. A két nap külön kiállítások voltak, amelyre előre kellett nevezni. Elmondható, hogy az első és második napon (április 22-23) is 500-500 kutyát neveztek, nemcsak Magyarországról, hanem a környező országokból is

 – említette meg Kardos Vilmos, a Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesületének elnöke, aki hozzátette, hogy a szombati napon a kiállítás legszebb kutyája egy Csehországból érkező óriás uszkár lett.

Mint az elnök elmondta: a szentlőrinci kutyakiállítást a kiállítók és a kutyások is szeretik, az ok, hogy a versenyhelyük közelében, a ring mellett tudnak parkolni, és a sok-sok felszerelést nem kell messzire cipelniük, mint történt az korábban a pécsi Expo Centernél.

A Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesülete több mint 75 éves múltra tekint vissza. A tagságuk most 60-70 fő között mozog, de fénykorukban ezer fölötti volt, ám azóta megváltozott a kutyatenyésztés szabályozása, rengeteg fajtaklub alakult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában