Örömmel fogadták

2023.04.11. 16:48

Átvette praxisát az új gyermekorvos Harkányban

Új, állandó gyermekorvosa van áprilistól Harkánynak.

Zs. K.

Képünk illusztráció

Fotó: Makovics Kornél

A fürdővárosban az elmúlt években három doktornő helyettesítésével oldották meg a rendelést, miután az előző gyermekorvos befejezte a munkát. A helyettesítés megszervezése folyamatos feladatot jelentett, de a három doktornő bére az önkormányzat kiadásait is jelentősen megemelte.

Az új doktornő, dr. Svraka Eszter csecsemő- és gyermekgyógyászat, valamint gyermek gasztroenterológia szakképesítésekkel rendelkezik. Baján született, egyetemi éveit Szegeden töltötte, 2013-ban szerzett orvosi diplomát. Munkáját Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban kezdte, a szakvizsgákhoz szükséges gyakorlatok részeként pedig huzamosabb ideig a PTE Gyermekgyógyászati Klinikán is dolgozott. 

Célja a legfrissebb szakmai irányelvek alapján történő gyógyítás, és fontosnak tartja a rendszeres továbbképzéseken való részvételt. Férje szintén gyermekorvos, a páciensek a helyettesítés kapcsán valószínűleg vele is találkoznak majd.

Hosszúné Dávid Éva, Harkány alpolgármestere elmondta, nagy örömmel és várakozással fogadták az új doktornőt, akinek egyébként nagyon tetszik Harkány, így a későbbiekben az önkormányzat által felajánlott szolgálati lakásba is beköltözik majd a családjával. A páciensek örömére az asszisztencia változatlan marad, Mecseki Natáliát mindenki ismerheti, hiszen már jópár éve helytáll, erőn felül dolgozik a kis betegekért, és lelkiismeretesen intézte a praxis ügyeit az átmeneti, helyettesítéses időszakban is.

A doktornő májustól kéthetente egy-egy napon Drávacsepelyen, Drávaszerdahelyen, Ipacsfán és Kovácshidán is rendel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!