Medikus Kupa

2023.04.10. 16:48

Bronzéremmel térhettek haza a fővárosból a pécsi egyetemisták

A Semmelweis Egyetem diadalmaskodott a közemúltban Budapesten megrendezett 50. Medikus Kupán, megvédve ezzel tavalyi bajnoki címét. A pécsi orvosisok a harmadik helyet megszerezve utazhattak haza.

forrás: aok.pte.hu

Ahogy az orvoskar honlapja beszámolt róla, a sorrendben félszázadik Medikus Kupát március 31. és április 2. között rendezte a Semmelweis Egyetem, ahol a hagyományoknak megfelelően a négy magyar orvosképző sportolói csaptak össze öt sportágban.

Pécsről összesen 171 sportoló (32 kézilabdás, 24 kosárlabdás, 22 focista, 28 röplabdás, 20 vízilabdás, valamint 45 cheerleader) és kilenc edző utazott Budapestre.

A megmérettetés SOTE-sikerrel zárult: a budapesti orvosképző honlapján közöltek szerint 32 pontot gyűjtve tartották maguknál a tavaly Pécsett elhódított kupát. Második helyen 22 ponttal a Debreceni Egyetem Általános Orvostudomány Kara végzett, a PTE Általános Orvostudományi Kar 16 ponttal lett a harmadik, egy ponttal előzve a Szegedet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!