Már keresik a dolgozókat

2023.04.02. 20:18

Elkészült és akár már a nyáron megnyithat a pályázati forrásból megépült bölcsőde Márokon

Zs. K.

 Elkészült a bölcsőde Márokon, az intézmény idén megkezdheti a működését. A beruházásra a község önkormányzata több mint 141 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Krizics Zsanett, Márok polgármestere elmondta, már a dolgozókat keresik, amely után a működési engedély igénylése kezdődik meg. 

– Ha minden a tervek szerint alakul, akkor akár már a nyáron megnyithat a bölcsőde. Kisgyermek van elég, hiszen helyben négy gyermek jelentkezésére lehet számítani, és Villányban is van várólista, ahonnan fogadhatunk kicsiket – mondta a községvezető. A bölcsőde 8 férőhelyes.

A bölcsődeépítés az alig több mint 400 fős zsáktelepülés számára kétségtelenül a jövőbe fektetés, hiszen a márokiak azt szeretnék, hogy a gyerekek helyben maradhassanak. A faluban volt korábban óvoda, az azonban 2006-ban bezárt. Az önkormányzat célja, hogy a községben és a környező településeken élő kisgyermekes családok helyzetét ezzel is megkönnyítse.

– Hatalmas ajándék, hogy a bölcsőde nyitásával újra a faluban töltik majd a hétköznapokat a gyermekek – fejezte ki örömét a polgármester még tavaly márciusban, amikor az épület alapkövét Hargitai János országgyűlési képviselővel, és a kivitelező cég munkatársaival közösen letették.

Az újonnan épült 180 négyzetméteres bölcsődébe pályázati forrásból még a szükséges eszközöket, berendezéseket is meg tudja vásárolni az önkormányzat, így a kisgyermekeknek nem csak az épületen belül teremtenek gyönyörű környezetet, hanem kívül is, ahol egy fedett terasz és egy 1600 négyzetméteres udvar is kapcsolódik hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!