Garantált a szórakozás

2023.04.19. 16:48

Három év kényszerszünet után újra belecsap a Pécsi Egyetemi Napok

Újra Pécsi Egyetemi Napok, közismert becenevén PEN Fesztivál április 28. és 30. között a Pécsi Tudományegyetem polgárjainak és a város lakóinak legnagyobb örömére.

Cz. E.

Legutoljára 2019-ben bulizhatott együtt a PEN keretében Pécs és az egyetem apraja-nagyja a koronavírus járvány miatt. De a fesztivál a hosszú kényszerpihenő után most újra felébred, hogy az április utolsó napjait igazán felejthetetlenné tegye.  

A PTE legnagyobb közösségi rendezvénysorozataként számon tartott esemény már 2019-ben kiköltözött az Expo Centerbe, lecserélve ezzel a városunk egyik legszebbnek számító helyszínét, a Zsolnay Kulturális Negyedet. Ezzel kapcsolatban az április 19-ei sajtótájékoztatón, amelynek helyszínéűl az ötven éves születésnapját ünneplő Szenes Klub szolgált, a rendezvény szervezője, Gellai Gergő elmondta, hogy nagyon kellemes emlékeket őriznek a fesztivál régi helyszíneiről, a Bőrgyárról és a Zsolnay Negyedről, de gyakorlatilag a mai kor színvonalán nem nagyon lehet máshol megszervezni Pécsett egy ilyen méretű fesztivált, mint az Expo Center.  

A sajtótájékoztató résztvevőivel – a PTE rektora, Prof. Dr. Miseta Attila; a Körber Hungária ügyvezető igazgatója, Inotai István; a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Koczka Viktor; a Halott Pénz zenekar tagja, Marsalkó Dávid; a Mehringer zenekar tagja, Mehringer Marcell;  Pázmándy Stella fénytechnikus – kapcsolatban Gellai Gergő elmondta, hogy ők, mindannyian jelenükben, jövőjükben vagy éppen a munkájukkal kapcsolatosan, de közvetlenül kapcsolódnak a Pécsi Tudományegyetemhez. 

Miseta Attila rektor örömét fejezti ki azzal kapcsolatban, hogy három évnyi kényszerszünet után újra megrendezésre kerül a Pécsi Tudományegyetem eme rendezvénye. Kiemelte, hogy az egyetem nem kizárólag az oktatásról szól, hanem az egyetemi hallgatók, polgárok számára igyekszik olyan programokat is szervezni, amelyek a kulturált időtöltést teszik lehetővé.  

Fotós: Laufer László

A Körber Hungária, mint a fesztivál legnagyobb támogatójának részéről Inotai István a PEN-nel kapcsolatban megjegyezte, hogy három év igazolt távollét után nyugodtan elkezdhető a közösségi kreditek gyűjtése, amihez minden feltétel maximálisan adott lesz a rendezvényen.  

A fesztiválig már nem kell sokáig várakozni. Az Expo Center hamarosan megnyitja kapuit, ahol közel száz produkcióval – Halott Pénz, Necc Party, Carson Coma, Bohemian Betyars, Kacaj, Mehringer, Esti Kornél, Fish!, Lotfi Begi, Analog Balaton, ByeAlex és a Slepp, Doggos, Valmar – , négy zenei és közéleti helyszínnel és fényfestéssel is várják a szórakozni vágyókat.  

Részeletekért érdemes felkeresni a PEN Fesztivál Facebook oldalát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!