Bezár az ország hétfőn

2023.04.28. 17:30

Így közlekedjünk a hosszú hétvégén: változás a buszok és a vonatok menetrendjében

Május elseje a munka ünnepe, munkaszüneti nap, ezért változások lesznek a közlekedésben, a boltok nyitva tartásában és a pécsi parkolásban is.

Zs. J.

Fotó: Huszár Márk

Május elsején és előtte változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok közlekedési rendje. A MÁV-START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, május 2-án már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Mivel várhatóan jelentősen megnő az utasforgalom, ezért a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz egy-két kocsival többet kapcsolhatnak.

A helyi tömegközlekedésben is változás áll be. A pécsiek május elsején, a szabadnapokra érvényes menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz Zrt. autóbuszai.

A pécsi parkolást is érinti a május elseje. Ezen a napon a parkolási övezetekben a várakozás ingyenes lesz. A forgalomcsillapított övezetekbe történő behajtás és a közterületi várakozás azonban ebben az időszakban is engedélyhez kötött. A pécsi vásárcsarnok nyitva tartását is érinti a munkaszüneti nap, szombaton nyitva tart, míg hétfőn zárva lesz a csarnok.

Szombaton és vasárnap a szokásos nyitva tartással várják a vendégeket a bevásárlóközpontok, míg a többsége hétfőn zárva tart. 

Amennyiben valakinek halaszthatatlanul gyógyszerre lenne szüksége, azt kizárólag az éjjel-nappal nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárakba tudja beszerezni hétfőn. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!