Kézművesek seregszemléje

2023.04.08. 19:36

Túrák, és táncház is várja a fesztiválozókat Hosszúhetényben

Április 21-én veszi kezdetét a háromnapos Bánáti Bazsarózsa Fesztivál, amelynek keretén belül gyalogtúrák, különféle kulturális és szórakoztató programok, valamint gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat.

W. K.

Fotó: Rákóczy Ádám

A kultúrházban Balog László természetfotós kiállításának megnyitójával indul az egész hétvégén átívelő rendezvény. Április 22-én, szombaton különböző természetvédelmi témájú előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, és megnyílik a kézművesek utcája, ahol a fesztivál ideje alatt foglalkozásokon keresztül mutatják be a hagyományos kézműveskultúrát.

Látványégetés, fafaragás, kerámiafestés, kovácsolás, nemezelés, selyemfestés, agyagformálás, hímzés, gyöngyfűzés, csuhé- és szalmafonás - mindezek kipróbálására lehetőség nyílik. Mindemellett különféle gyermekprogramok, folklór bemutatók, és táncház is várja a vendégeket, finom ételek és minőségi borok kíséretében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!