Megdöntötte a vihar

2023.04.06. 18:36

Virágládák készülnek majd a kivágott hatalmas fából

Megroppantotta a Közösségi Ház mellett álló hatalmas, a településképet meghatározó fa törzsét a legutóbbi vihar, elkezdett dőlni az út felé, ezért ki kellett vágni – adta a tájékoztatást internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere.

W. K.

Fotó: Földi Imre

A művelet során – amely az út elkerítésével, a polgárőrség forgalomirányításban való közreműködésével valósult meg – kiderült, hogy a fa belseje szinte teljesen el volt korhadva, mondhatni csak a kérge tartotta egyben a növényt. – A gallyakat és a törzset a szászvári közmunkások szállítják el – közölte a polgármester. A szászvári önkormányzat tervezi, hogy a kivágott fa helyére egy új, környezetbe illőt ültetnek, amely ha megnő, biztosítani tudja az árnyékot a hűsölni vágyók számára.

Vidák Krisztina hozzáfűzte, a Bányász park területén is indokolt több fa visszametszése – a tervek szerint ezekre a munkálatokra is hamarosan sor kerül.
Amennyiben pedig a kivágott hatalmas fa törzse hasznosításra alkalmasnak bizonyul, abból virágládák készülnek majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!