Vörösfenyőből készült

2023.05.11. 15:03

A kereszt gyújt fényt a sötétben Bicsérden

Fénykereszt díszíti Bicsérdet – a közelmúltban állították a vörösfenyőből készült keresztet, amelyet energiagazdaságos led-égőkkel világítottak ki.

M. R.

A Kossuth és Ady utca sarkán felállított kereszt szentelésére augusztus 27-én kerül majd sor, amikor is szabadtéri szentmisével ünnepelhetnek az érdeklődők, azonban addig is már világít a településen élők számára. Az elkészítés teljes egészében helyi és környékbeli vállalkozók finanszírozásával jött létre.

– Már évek óta ért bennem a gondolat a fénykereszt felállításával kapcsolatban 

– mondta el Vér József, Bicsérd polgármestere, az ötlet kezdeményezője. Hozzátette, a pellérdi polgármester, valamint a bicsérdi villanyszerelők is a helyiek segítségére voltak a megvalósításban.

Az elkészítés által remélik, hogy az elmúlt évek és a jelen járvánnyal, háborúval terhelt nehézségei közepette a sötétben világosságot hozó fénykereszt a remény jelévé válhat Bicsérden is.

A közelmúltban Nagyharsányban is állítottak hasonlót, illetve környező megyékben is került sor fénykeresztek létrehozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!