Irány a víz!

2023.05.10. 17:30

A Komlót Orfűvel, illetve a Balatonnal összekötő nyári buszjáratok rendkívül népszerűnek bizonyultak

W. K.

Fotó: Soos Botond

A strandolási szokásokhoz igazodva és sokak kérésének eleget téve tavaly, több évnyi kihagyás után ismét közlekedett autóbusz Komló és Orfű között, a nyári hónapokban. A kedvelt kiránduló- és fürdőhelyre június 16-tól minden nap indult járat, és visszafelé is biztosított volt a közvetlen utazás. Hétvégente pedig négy járat közlekedett, köztük olyan is, amely a magyarhertelendi fürdőt is érintette.  

A Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog internetes közösségi oldalán megjelent tájékoztatása szerint a jövőben várhatóan még kényelmesebbek lesznek az utazási feltételek a strandolók számára: cél, hogy a Komló és Orfű között közlekedő szezonális járat ideálisabb helyen tegye le utasait az üdülőfaluban, hogy az Orfűi-tónál kialakított strand könnyeben megközelíthető legyen a busszal érkezők számára.

A  Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog – tájékoztatójuk szerint – lakossági észrevételek nyomán kereste meg a Volánbusz Zrt.-t azzal, hogy a komlóiak számára nem kényelmes az orfűi strandra való eljutás, hiszen ezekről a járatokról jelenleg a település központjában a Községháza megállóhelyen kell leszállni, ahonnan több mint egy kilométert kell gyalogolni a strandig.

A blog kérte a helyzet megoldását, javaslatokat is megfogalmazva.

– Mivel az Orfűi-tó megállónál nincs alkalmas hely a járatok megfordulásához, ezért azt továbbra se érintik a komlói autóbuszok, viszont tervben van egy új megállóhely kialakítása – közölték. – Az orfűi Dollár utca felújításának tervei között szerepel egy harmadik megállóhely kiépítése. Amint ez megvalósul, a komlói autóbuszjáratok is meg fognak állni az orfűi Kemping bejárati útnál, ami már sokkal közelebb van a tó kiépített strandjához – adta hírül a blog.

A nyári időszakban a Komlóról a magyar tenger közvetlen elérését biztosító balatoni buszjáratokra is hatalmas igény mutatkozott - ezek bevezetésükkor, két évvel ezelőtt, csak hétvégi napokon közlekedtek Balatonmáriafürdőre, aztán hamar dupla járattá bővültek. Tavaly pedig már pénteki napokon is járt a busz, és újításként Zalakaros is már elérhető volt kényelmesen, átszállás nélkül Komlóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!