Új buszok indulnak

2022.09.04. 11:40

Kinyílik a világ a komlóiak előtt vasárnaptól

Tovább bővül Komló közösségi közlekedése - szeptember 4-étől már Siófok és Székesfehérvár is elérhető közvetlen autóbuszjárattal a hajdani bányászvárosból.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

A Komlói Tömegközlekedés Blog idén májusban kezdeményezett egy új járatot a Komló-Dombóvár-Siófok-Székesfehérvár útvonalon - a javaslatot a Technológiai és Ipari Minisztériumban jóváhagyta, szeptember elejétől indulnak is a buszok. 

Az utóbbi időszakban jelentős fejlődés tapasztalható a komlói tömegközlekedésben: mint ismeretes - szintén a Komlói Tömegközlekedés Blog kezdeményezésére - tavaly vezették be, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend a nyári időszakban közlekedő Komló-Balatonmáriafürdő járat, amely idén már egészen a zalakarosi élményfürdőig szállította az utasokat. Komló és Orfű között is közvetlen buszjáratok közlekedtek az idei nyáron, áprilisban pedig a Komló-Bonyhád-Budapest járatok számát bővítették.

Az ősz újítása, hogy mostantól - szintén a Blog javaslata alapján -  Siófok és Székesfehérvár lesz elérhető átszállás nélkül autóbusszal. A járat mindig a hetek első tanítási napját megelőző napokon (általában vasárnap) indul 12.10-kor Komlóról, majd Dombóvár, Tamási és Siófok érintésével a 7-es úton haladva Lepsényen át éri el végállomását, Székesfehérvárt. 

- A járat több szempontból is érdekes lehet a komlóiak számára, hiszen a diákjárat jellege mellett kirándulásra is alkalmas lesz

 - emelte ki a Blog. Siófokon beleférhet egy vasárnapi séta a Balaton-parton, illetve ott vasúti csatlakozása van a Komlóról startoló járatnak: a Nagykanizsáig közlekedő vonattal az egész dél-balatoni part elérhető.

Az új buszos összeköttetésnek egyébként a fő célja, hogy a székesfehérvári iskolák Komlón élő diákjai egyszerűbben utazhassanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!