Tíz városban lesz koncert

2023.05.13. 14:00

Az egyházi zenéhez visz közelebb a különleges fesztivál

Idén május 20. és 28. között rendezik meg a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált, mely ezúttal is különleges programsorozatot ajánl a zenekedvelő közönség számára.

W.K.

Forrás: Filharmónia Magyarország

A Filharmónia Magyarország több mint 10 városban – köztük Pécsett – kínál lehetőséget arra, hogy közelebb kerüljünk az egyházi zenéhez.

A Con Spirito Fesztivál során 2023-ban a népzene és az egyházzene kapcsolata kerül a középpontba. Pécsett szakrális kompozíciókat hallhat a közönség énekhangra, népi fúvós hangszerekre, brácsára és orgonára Szokolay Dongó Balázs, Bodrogi Éva, Fejérvári János és Horváth Márton Levente előadásában május 24-én, 19.30-kor a pécsi bazilikában.

– A duda folyamatos hangja, a furulyák fasípjai, játékuk díszes hajlékonysága a zongora hangjainak fürdőjében az ének misztériumával karöltve, a brácsa rusztikus hangszínével feldíszítve: ez az igazi fohász, mely betölt földet és eget, szívet és teret – fogalmaz a Filharmónia ajánlójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!