PTE Botanikuskert

2023.05.17. 12:30

Fantasztikus látvány - virágba borultak a lepkeorchideák

Hagyomány, hogy a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kert kiállítást szervez a fagyosszentek végén, amikor már a szabadban is nagy biztonságban vannak a növények. Az idei, május 20–21. között az Ifjúság úti campuson szervezett zöld forgatag tudnivalóiról dr. Wirth Tamást, a kert vezetője számolt be - olvasható az UnivPécs magazinban.

bama.hu (forrás: pte)

Fotó: AS

- Ahogy az megszokott, különböző növényárusítók és -gyűjtők lesznek jelen az eseményen, és természetesen a Botanikus Kert üvegházai is látogathatók. Ezek közül leginkább a szukkulens ház kaktuszait és pozsgásait javaslom megnézni, illetve a napokban kaptunk egy nagyobb lepkeorchidea-fajtagyűjteményt, melynek egyedei most virágoznak  mondta el dr. Wirth Tamás. Hozzátette: -  kiállító partnereink közel 20%-a először települ ki a rendezvényünkre, de vannak olyanok is, akik régóta visszatérő kiállítóink. Természetesen mind a kert szakemberei, mind partnereink szívesen adnak növénygondozással kapcsolatos tanácsokat a helyszínen. A tavalyihoz hasonló, 5–6000 fős látogatói érdeklődésre számítunk!

A belépés ezúttal is a Pacsirta utca felöli oldalról lehetséges, a D épület végének vonalában lehet majd belépőjegyet váltani (a teljes árú 1000, a nyugdíjas/diák 700 Forint, hat éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés), és eső esetén is várnak minden érdeklődőt. Fontos tudnivaló, hogy a rendezvénynek otthont adó Botanikus Kert természetvédelmi terület, a sétaútvonalakról letérni, növényeket tépni vagy sziklákra mászni nem tanácsos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!