Megtévesztés

2023.05.09. 11:18

Trükkös csatornatisztítók csengetnek be a házakba

Nem először bukkannak fel trükkös csatornatisztítók Pécsen - írta közleményében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Forrás: Tettyeforrásház Zrt.

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Május első napjaiban egy mecsekoldali ingatlant kerestek fel ismeretlenek azzal az ürüggyel, hogy a környéken tapasztalt dugulás miatt, helyszínen fizetett díj ellenében vezetéktisztítást végeznek – ami végül több mint félmillió forintjába került az óvatlan felhasználónak - olvasható a cég közleményében.

Korábban is előfordult már hasonló eset, akkor több pécsi intézményt, vállalkozást károsítottak meg csatornatisztítás ürügyén.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. ismét felhívja ügyfelei figyelmét, hogy magánterületen nem kezdeményez csatornatisztítást! A társaság csak a felhasználók előzetes megrendelésére, meghatározott díjszabás szerint végez csatornamosást, tisztítást cégek, intézmények, lakások belső szennyvízhálózatán. A megrendelt munka díját utólag, a kiállított számla alapján (átutalással vagy csekken) rendezhetik az ügyfelek, a cég munkatársai nem kérnek és nem szednek be készpénzt a helyszínen.

A szakemberek mindig előre egyeztetett időpontban keresik fel a fogyasztókat, és könnyen azonosíthatók: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. feliratú, kék munkaruhát viselnek, emellett a társaság emblémájával és azonosító számmal ellátott, fényképes igazolvány felmutatásával igazolják magukat.

Közterületen kizárólag a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. végezhet csatornatisztítást. Ha közterületen dugulást tapasztal, hívja a társaság diszpécserszolgálatát (72/421-799), a csatornatisztításért Önnek számlát fizetni nem kell.

A szolgáltató arra kéri ügyfeleit, legyenek körültekintőek, hogy megelőzzék az esetleges kellemetlenségeket! Érdemes mindenkinek tisztában lennie a saját hálózatának jellemzőivel is – ebben az esetben az ismeretlenek ötször olyan hosszú vezeték tisztítását fizettették meg a tulajdonossal, mint ami az ingatlannál rendelkezésre áll.

Amennyiben bizonytalan, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. alkalmazottai keresték-e fel, hívja a társaságot a 72/421-799-es számon, diszpécserszolgálatuk készséggel azonosítja a munkatársat. Visszaélés esetén tegyen bejelentést a Pécsi Rendőrkapitányságon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!