Voksot rá!

2023.06.22. 12:30

A Mecsek lehet hazánk legkedveltebb erdeje - az agrárminisztérium Facebook-oldalán lehet szavazni

Zajlik az Agrárminisztérium játéka, amelyben keresik Magyarország legkedveltebb erdei helyét.

Zsigmond József

Minden hazai erdőgazdaság bemutatásával egyidejűleg nyolc kapcsolódó helyszínt is ajánlanak, amelyekre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. 

Az Agrárminisztérium a február 11-én induló sorozatában hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot, így a Mecsekerdő Zrt.-t is. Ezek közé tartoznak a különleges és sajnos rendkívül sérülékeny Dráva menti ártéri erdők is, illetve a „Zselic szívében”, Almamellék mellett található a Dunántúl egyik legnemesebb erdőkülönlegessége, a hathektáros, több mint kétszáz éves „ősbükkös”. A csodálatos faóriások a terület egykori gondos gazdájának, Biedermann Rezső bárónak köszönhetik fennmaradásukat. 

A Mecsek változatos erdeit leginkább ott lakva, de legalább egy-két éjszakát ott töltve ismerhetjük meg. Erre nagyszerű lehetőséget teremtenek a Mecsekerdő által nemrég felújított, vadregényes kulcsosházak. Szavazni az Agrárminisztérium Facebook-oldalán lehet július 16-áig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!