Az utasok igényeihez igazodik a menetrend

2023.06.18. 10:30

A nyári szünet kezdetével a kedvelt üdülőhelyekre idén is indulnak közvetlen buszjáratok Komlóról

Az utasok visszajelzései, valamint az utazásszervezéssel kapcsolatos tapasztalatok alapján több ponton is módosul július 1-jétől az idén májusban bevezetett új, komlói helyi autóbusz-menetrend – a részletekről a napokban tartott ülésén döntött a képviselő-testület. Néhány járat esetében az indulási időpontok változnak pár perccel – kiküszöbölve például a felmerült munkába járási nehézségeket –, és a menetidők is néhol módosulnak. 

Wald Kata

Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, a helyi közlekedésbe bevont helyközi járatok tekintetében is terveznek változtatást Gesztenyésben és Sikondán – utóbbi településrészen cél, hogy a vadásztanyánál is megálljon a busz a lakossági igényeknek megfelelően, ennek lehetőségét a héten szakemberek és az illetékes hatóságok bevonásával vizsgálják. 
A kedvelt üdülőhelyeket célzó, Komlóról induló közvetlen járatok pedig a nyári szünet kezdetével, napokon belül újra startolnak: június 17-étől ezen a nyáron is átszállásmentesen lesz elérhető például Balatonlelle, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Zalakaros és Orfű is. 

A Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés blog által kezdeményezett járatok tavaly is nagy népszerűségnek örvendtek, így a busztársaság ezeket az idén is közlekedteti 

– közölte Bán László, a blog vezető szerkesztője. Balatonlelle–Fonyód–Balatonmáriafürdő–Zalakaros irányába június 17-től minden pénteken, szombaton és vasárnap indul majd járat Komlóról reggel, majd délután vissza, a zalakarosi gyógyfürdő bejáratától. 

Orfűre szombaton és vasárnap is napi három körjárat közlekedik, egy délelőtt, kettő pedig délutáni komlói indulással. Ezenkívül Komlóról Harkány is elérhető átszállásmentesen, csakúgy mint a siklósi fürdő – ez a buszjárat egyébként az év minden napján közlekedik, 7.30-kor indul a 6-os kocsiállásról. Bán László kiemelte, fontos tudni, hogy a népszerű vármegye- és országbérletet ezeken a járatokon korlátozás nélkül elfogadják. W. K. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!