Gyümölcsöző kapcsolat

2023.06.20. 17:50

A PTE hallgatói is profitálnak az együttműködésből

A nagyatádi székhelyű Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) már korábban aktív és a műszaki oktatást érintő kapcsolatot épített ki egymással.

Czeczon Enikő

Fotó: Katona Tibor

Június 20-án együttműködésüket még magasabb szintre emelték, amelyet kiterjesztettek a 3D nyomtatás területére, a művészeti oktatásra, a kutatás-fejlesztésre, az innovációra, valamint a közös hazai és nemzetközi pályázatok, projektek kidolgozására.  

A PTE számára mindig is fontos volt a régió és az ország vállalkozásaival történő együttműködés, amellyel célja, hogy a kialakult kapcsolat kézzelfogható és hasznos eredményt hozzon a társadalom számára.  

A megkötött együttműködéséből az egyetem hallgatói is profitálnak, hiszen duális képzés keretében szakmai gyakorlatot folytathatnak a vállalatnál. 

A megállapodást Büttner Tamás, a Kft. ügyvezetője, míg a PTE részéről Miseta Attila rektor, Decsi István kancellár és Jakab Ferenc innovációs rektorhelyettes írta alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!