Szép helyek

2023.06.10. 08:30

Érdemes lesz előkeresni és felhúzni a túrabakancsot szombaton

A Hosszúhetényi Turista Egyesület a vártúra sorozat keretében új kirándulásra hívja az érdeklődőket június 10-én, délelőtt fél 10-től. A célállomás ezúttal a Réka-vár.

Czeczon Enikő

Fotó: Flajsz Péter

A túra kiindulási helyét, a hosszúhetényi polgármesteri hivatalt Pécsről a délelőtt 9 órakor induló szekszárdi buszjárattal is meg lehet közelíteni.  

A Mecsek egyik gyöngyszemét megcélzó kirándulás távja huszonöt kilométer, a szintemelkedése pedig hatszázkilencven méter, ami így a közepesen nehéz kategóriába tartozik.  

Az útvonal a következőképpen alakul: Hosszúhetény, Püspökszentlászló, Kisújbánya, óbányai Belátó-kilátó, Réka-vár, Réka-völgy, Réka kunyhó, Zengő kő, Püpökszentlászló és Hosszúhetény.  

A túrához szükséges a megfelelő öltözék, amely túrabakancsból, kamásliból, réteges ruházatból, esetlegesen túrabotból áll. Mindemellett érdemes hátizsákkal érkezni az egész napos víz és élelmiszer mennyiség hordozására. 

A kirándulást Böröcz László vezeti, a túráról információt pedig az alábbi telefonszámon lehet kérni: 06208053405. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!