Hét országból érkeznek vendégek

2023.06.23. 16:40

Idén is lesz Nemzetközi Pálinkafesztivál Szentlőrincen, kitűzték a dátumot

Tavaly novemberben először rendezték meg a Szentlőrinci Nemzetközi Pálinka és Párlat Fesztivált a Brantner-Koncz Múzeum szervezésében.

Mohay Réka

A kép illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

– Kiemelt sikerrel zajlott a tavalyi program, az akkori résztvevők mind jönni akarnak idén is, azt mondják, duplázni fogják a felhozatalt. Sőt, bővül a kör, még több az érdeklődő

 – újságolta örömmel Győrvári Márk, a Brantner-Koncz Műemlékház Működését Támogató Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Idén november 18-án, szombaton kerül sor a nagysikerű programra, melyre ezúttal várhatóan hét országból is neveznek majd saját készítésű pálinkákkal: magyar, bosznia-hercegovinai, horvát, szlovén, lengyel, romániai magyar, illetve ezúttal szlovákiai, felvidéki magyar pálinkakészítők jelenléte is várható. Tavaly szakmai zsűri értékelte a 151 beküldött mintát, pálinka és párlat kategóriában is lehetett nevezni, ez idén sem lesz másként.
2022-ben a Baranya megye méze méhész verseny díjátadójával egybekötve tartották a pálinkafesztivált. A szervező elmondta, a mézzel való kapcsolódást is szeretnék még hangsúlyosabban kiemelni a továbbiakban is, hiszen „mindkettő egy tőről fakad, ha nincsenek méhek, pálinka sincs”, tette hozzá Győrvári Márk.

A rendezvény a tervek szerint a pálinkarendek bevonulásával indul, majd a díjátadót követően bállal, zenés, táncos mulatsággal, illetve, természetesen, pálinka kóstolással várják a látogatókat.

– A tavalyi zenekart már le is foglaltuk, ők jönnek idén is

 – emelte ki a szervező.

– A célunk elsősorban a magán-pálinkafőzők megszólítása, hiszen ilyen módon, mondhatni hobbiként rengetegen készítenek pálinkát. A fesztivállal szeretnénk azt is elősegíteni, hogy az így előállított italok minősége egyre magasabb színvonalat képviseljen.

Bár a novemberi időpont hamar itt lesz, addig is egy még közelebbi programot is kínál a szentlőrinci Brantner-Koncz Múzeum. Június 24-én, a múzeumok éjszakáján 18 órától ingyenes rendezvényeken vehetünk részt. Lesznek gyerekprogramok, tárlatvezetés, 20 órától harmonika előadás, valamint több nagy értékű, máskor nem látható múzeumi tárgyat vehetnek szemügyre a látogatók, illetve több száz éves konyhai eszközöket is megvizsgálhatnak a programon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!