A legszebbek

2023.06.30. 21:30

Két baranyai lány is a jelöltek között van

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: L. V.

Idén 10. alkalommal rendezi meg az egyik horvátországi hagyományőrző egyesület a 

„Népviselet-bemutatót és a legszebb népviseletbe öltözött horvát lány megválasztását”

. A népviseletbe öltözött legszebb horvát lányok közönségszavazásán két baranyai jelölt is van. A szalántai Laskovics Vivien, és a felsőszentmártoni Várnai Regina. Mellettük Argen­tínából, Bosznia Hercegovinából, Ausztriából, Olaszországból, Chiléből, Montenegróból, Németországból, Peruból, Szerbiából, Észak-Macedóniából, Nagy-Britanniából, valamint az Amerikai Egyesült Államokból vannak horvát népviseletbe öltözött jelöltek.

A közönségszavazáson a 20 éves, szalántai Laskovics Vivien vezet, több mint 5100 vokssal. Vivien óvodáskora óta táncol, jelenleg a szalántai Marica Kulturális Egyesület tánccsoportjában, valamint a Tanac Néptáncegyüttesben. Magát a programot a horvát szervezők július 10–15-ig tartják meg, július 12-én 21 órakor népviseletek bemutatója lesz Biograd na Moru városában, utolsó este pedig megválasztják a legszebb horvát lányt és két udvarhölgyét Tomislavgradban. Az internetes szavazásban első helyet elérő hölgy a legfotogénebb kategória győztese lesz. A baranyai lányokra az Önkormányzat Szalánta Község Facebook-oldalon közzétett linken keresztül lehet szavazni, akár minden nap. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!