Dél-Korea költözik a mozikba

2023.06.16. 10:00

Két film egymás után egy áráért az Apolló Moziban

Dupla Cinema Niche vetítést tartanak az Apolló Moziban június 16-án, délután 7 órai kezdettel, amelynek keretében Hong Sang-soo két alkotását tekintheti meg a közönség.

Czeczon Enikő

Fotó: Ground Picture

Az első film, amelyet vetítenek a The Day He Arrives, amely vágyakból, kiábrándultságból, alkotói válságból, inspirációkból, véletlen egybeesésekből, nehéz viszontlátásokból és városi utcai költészetből merít. Főhősünk egy filmrendező, Yoo Seong-jun, aki abbahagyta a filmezést, száműzetésbe taszította önmagát, és egy rövid időre visszatér Szöulba. A városban összefut egy barátjával, akinek szerelmi gondja miatt hosszú italozásba kezdenek, Yoo pedig megismerkedik egy titokzatos nővel is. A filmet fekete-fehérben forgatta a rendező, aki a törékeny kapcsolatok, a nagy találkozások elmosódó emlékképeit tölti fel pezsgő és önfeledt humorral.

A második vetített film a The Woman Who Ran címet viseli, amelynek főszereplője Gam-hee, akinek férje üzleti úton van, így ő három barátjával összefut Szöul külvárosában. Barátságos beszélgetést folytatnak, de érződik, hogy Gam-hee rejteget valamit. Vajon a nő képes magában tartani a titkát, vagy egy váratlan találkozás miatt képtelen megtörni a csendet? A rendező higgadtan és fegyelmezetten rögzíti a kertvárosi eszmecserét, és úgy tűnhet, hogy semmi szenzációs nem történik, pedig a film szenzációja az orrunk előtt van.  

 A két alkotást egy áráért, 2500 forintos, egységes kiemelt jegyárral tekinthetik meg az érdeklődők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!