Bormustra

2023.06.25. 19:15

Két különdíjat is elhoztak a villányi borászok az országos versenyen

Maul Zsolt pincészete lett a legeredményesebb borászat az idei, 42. Országos Borversenyen, amelynek díjait június 22-én adták át a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban. A hazai borszakma legnagyobb hagyományú bormustrájára az ország mind a 22 borvidékéről, 918 tétellel 252 pincészet nevezett. Közülük az idei évben összesen 5 nagy arany érem, 128 aranyérem, 151 ezüstérem született és 11 különdíjat osztottak ki különböző kategóriákban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: pixabay

Maul Zsolt mellett különdíjat kapott a Szende Pince is, amelynek 2020-as Múzsa Fúziója lett a verseny legjobb vörösbora (92,8 pont, nagy arany).
A Villányi és a Pécsi Borvidék borászatai eredményesen szerepeltek a borversenyen. 

A Belward Pincészet két fehérbora kapott aranyérmet, míg a Villányi Borvidékről Maul Zsolt (6), a Bock Pincészet (4), a Mokos Pincészet (3), Sauska (2), Lelovits Tamás (2), valamint a Szende Pince, Günzer Tamás, a Streit-Zágonyi, Koch Csaba, a Vinatus Pincészet és a Vylyan Pincészet borai kaptak aranyérmet. Emellett a két borvidék pincészeteiből közel 30 ezüstérmes bor született. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!