Jó emberek találtak rá

2023.06.26. 16:40

Kidobtak egy autóból egy kiskutyát, a közösségi oldalon találtak új gazdát a négylábúnak

Szombaton reggel fél 6-kor egy kék Renault Twingo típusú autó állt meg Nagytótfaluban, a temetőnél, majd otthagyott egy kistestű kutyát. Az esetnek szemtanúi is voltak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Dobos Attila

– Anyukámék látták az esetet, de sajnos nem látták a kocsi rendszámát. A faluban több földesúton el lehet hagyni a lakott területet. A kiskutya a temetőtől a mi házunk elé kóborolt, és úgy döntöttem, hogy segítséget kérek a közösségi oldalon, hogy rendeződjön az állat sorsa

 – mondta Dobos Attila. Elmondta, a kiskutya nagyon félt, ezért először még enni sem tudott neki adni, mert ahogy kilépett a kapun, az állat már el is futott. Aztán újra a házuk elé keveredett, így Attila kirakott egy tál ennivalót és vizet, majd visszament a házba, és onnan figyelte, hogy eszik-e, iszik-e. Nem sokkal később a kutya megbarátkozott Attilával. 

Fotó: Dobos Attila

– Nem tudom, mi történhetett vele, de a két hátsó lábát nagyon fájlalta, nem lehetett hozzáérni

 – mondta. A fiatalember majdnem 10 órán keresztül gondozta az állatot, közben pedig több ezren osztották meg a bejegyzését. Állatvédők is jelentkeztek, de egy nagyon kedves pécsi család gyorsabb volt, ők vállalták, hogy örökbe fogadják, és lelkiismeretesen gondját viselik a kiskutyának. Este 8 óra körül mentek is érte, és nem sokkal később már küldték is Attilának a fotót, hogy lefürdették, nyakörvet kapott, hétfőn pedig állatorvoshoz viszik, ahol oltást és chipet kap. A megtaláló ugyanis csak ilyen feltételekkel adta oda a kutyát a családnak.

Attiláéknak egyébként öt kutyájuk van, a fiú szívügye az állatok jó sorsa. Körülbelül két éve az erdőben talált két pár hetes kölyökkutyát, és hamar sikerült jó helyre adni őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!